pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Over ons

Het doel van de Vör-foundation is het gezamenlijk uitvoeren van beeldvormend onderzoek. Door middel van chroma’s, stijgbeelden en kristallisaties. Ook het scholen van het beoordelen van de beelden is een onderdeel.

Wij doen dit onderzoek vanuit onze zorg over achteruitgang van de vitaliteit van de planten, de dieren, de bodem. En daarmee de steeds minder wordende levenskrachten in onze voeding. Dat heeft uiteraard enorme invloed op onze gezondheid.

Heeft u vragen, neem gerust contact op met ons.

Marien Goedhart

stijgbeeld chroma kristalisatie Foto website

Ik ben geboren in 1967 en opgegroeid op een boerderij, in het Groene hart, gelegen tussen Leiden, Schiphol en het polder-gebied tussen Kaag&Braassem.  In mijn vrije tijd werkte in op BD tuinderij ‘Noordveen’. Daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de BD landbouw. In 1985 ging ik studeren in Wageningen, de studie Veeteelt. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de Biologische Landbouw en de toegepaste filosofie.

Na mij studie ben ik als BD boer aan de slag gegaan, op het oudste Nederlandse BD Bedrijf ‘Ter Linde’  gelegen tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder in de provincie Zeeland. Op dit bedrijf heb ik 13 jaar gewerkt als veehouder. Na een periode werkzaam te zijn geweest als ambtenaar, bij Dienst Regelingen, nu bekend als RVO ben ik sinds 2021 weer BD boer, op boerderij Veld&Beek, gelegen in Doorwerth. Sinds de jaren ‘90 ben ik bekend met het fenomeen ‘stijgbeelden’. Tijdens mijn studie kwam ik hiermee in aanraking en de beelden fascineerden me direct. In 2020 heb ik een stijgbeeldcursus gevolgd bij Roelant de Vletter en ben ik zelf aan de slag gegaan met het doen van onderzoek. De combinatie van werken op de boerderij en onderzoeken van de producten waar ik dagelijks mee werk, geeft verbinding en verdieping. Zo heb ik onderzoek gedaan naar graan, melk, brood, bodem, kruiden, etc. In eerste instantie puur om de wereld achter de stijgbeelden te leren begrijpen. En dit blijft voor mij de belangrijkste motivatie, de verwondering die de stijgbeelden bij mij oproepen, de vragen, en soms een tipje van de sluier als antwoord op de vraag: wat is leven?     Mijn doel is om de onderzoeks-methode verder te ontwikkelen, en met behulp van stijgbeelden en chroma’s kwaliteit van producten beter te kunnen duiden, zodat we meer inhoud kunnen geven aan het begrip gezonde landbouw en voeding

Roelant de Vletter

 stijgbeeld chroma kristalisatie DSCN2420 

Eerst was ik leraar op de Rudolf Steiner school in Haarlem. Drieëntwintig jaar. Daarna podium kunstenaar en coach, Vanaf 2017 maak ik stijgbeelden. De komst van de verticale landbouw is voor mij aanleiding geweest om dit onderzoek te beginnen.Omdat je met deze methode de levenskrachten zichtbaar kunt maken. Later zijn daar chroma’s en kristallisaties bij gekomen.
Alle drie maken deze onderzoek methodes verschillende kanten van de
vitaliteit van een product zichtbaar.
Ik heb inmiddels enkele boekjes gemaakt over mijn onderzoek.
Stijgbeelden één laat verschillende producten zien. Nummer twee
beschrijft aan de hand van voorbeelden hoe je kunt interpreteren.
Nummer drie gaat over voeding. Vier over de bd preparaten en vijf over
zeven bomen. Ook is er een brochure die helemaal gaat over moedermelk.
Er is de mogelijkheid om wekelijks resultaten te ontvangen van actueel
onderzoek door je aan te sluiten bij de ´Stijgbeeld Onderzoek Volgers´
Je doneert mij dan één euro in de week.