Vör-foundation is een initiatief Marien Goedhart en Roelant de Vletter
Een stijgbeeld ontstaat door 7 ml van een vloeistof op te laten stijgen in een speciaal daarvoor bestemd stijgbeeld papier.
Dit gebeurt bij een temperatuur van 20 graden Celsius en een relatieve vochtigheid van 70 %.
eerste fase van het stijgbeeld van de rode biet
Een vaste stof wordt eerst geraspt en gezeefd. Of drie minuten gevijzeld met gedestilleerd water en daarna gezeefd.
Na droging van de eerste fase, zet je het in een zilvernitraat oplossing, 1,4 ml.
Als alles is opgetrokken zet je het in het indirecte zonlicht.
Dan onstaat een beeld dat iets zegt over de vitaliteit van het product.
tweede fase van het stijgbeeld van de rode biet.
verse biet oude biet.
Een horizontaal stijgbeeld gaat op de zelfde manier alleen dan met een rond filter en in het horizontale vlak.
Horizontaal stijgbeeld van Ezelinnen melk. Van dezelfde melk een vertikaal stijgbeeld
Soms geeft het horizontale stijgbeeld weer wat andere infomatie.
Het beoordelen van de beelden van dit soort onderzoek vraagt veel ervaring, geduld en grote terughoudendheid.
Soms is het ook voor een leek meteen te zien. Soms vraagt het vergelijking met andere beelden.
Een zogenaamde veroudering proef kan heel behulpzaam zijn.
Dit zijn stijgbeelden van vier dagen oude frambozensappen
biologische frambozensap niet bio frambozensap het niet bio frambozensap is al beschimmeld
De stijgbeelden van de vers frambozensap waren nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Door de veroudering komt aan het licht dat de niet bio framboos minder vitaliteit bevat, en dus minder levenskrachten als voeding aan de mens geeft.
Vör-foundation is een initiatief van:
Marien Goedhart en Roelant de Vletter
info@vör-foundation.nl
Schaepmanstraat 111
6720AS Wageningen
KVK 84744189
Bank rekening Stichting Vör-foundation
NL96 INGB 0674937775
© Vör Foundation - Webdesign door: One4Design.nl